maanantai 4. huhtikuuta 2011

Leipojattaren Kevätkakku





Leipojattaren kevätkakku (tosi helppo ja nopea ohje, ja ihan varmasti herkullista!)

2 munaa
3-4 dl sokeria
Yllämainitut sekoitetaan tai vatkataan, mutta ei tarvitse niin kuohkeaksi kuin kakkutaikina yleensä. Hetki vatkausta riittää.

2 dl voisulaa
1,5 dl piimää tai maitoa
5 dl vehnäjauhoja tai vaikkapa ihania luomu spelttijauhoja
1 tl soodaa, jos käytät piimää ja 
1 tl leivinjauhoja, jos käytät maitoa
1 tl suolaa 
2-3 tl vaniljasokeria

Voi sekä piimä/maito lisätään, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään varovasti joukkoon


Paistetaan 175 asteessa, n. vajaa 1h

Kakku on erittäin muuntautumiskykyinen kuten kameleontit :). Kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria ja muita mausteita voit lisätä maun mukaan, esimerkiksi me olemme kokeilleet sitruunankuorta, sitruunamehua ja vaniljaa. Sitrushedelmäisen raikasta! Jouluisia mausteista ja kuivattuja hedelmiä lisäämällä saat herkulliselta tuoksuvan joulukakun.

Ohjeesta voit kaakaojauheella muokata myös suklaatiikerikakun. Tällöin jaa valmis taikina kahteen osaan, sekoita toiseen osaan tummaakaakaojauhetta maun mukaan ja lisäksi esim. piparminttuöljyä , erinomainen piparminttuöljy ruoanvalmistukseen löytyy Steenbergiltä. Minttusuklaatiikerikakku on hieman omaperäisempi versio tavanomaisesta tiikeristä. Vaaleaan osaan voit sekoittaa himpun enemmän vaniljaa/vaniljauutetta. Sitten vain raidoittain taikinaa vuokaan ja herkullinen tuliainen tai kahvipöydän kruunu on uunivalmis.

Valmiin kakun voikin sitten koristella mieleisekseen, minä päätin tehdä ihan kunnon pääsiäiskakun ja täyttää myös keskustan suklaamunilla... Olen ottanut perinteeksi tehdä tällaisen kakun työkavereilleni tai tietyille ystävilleni/ kotiväelleni keväisin. 

Kokeile sinäkin ja yllätä kaverisi iloisesti! :)





Kuvat/pictures: Satu
Kakkuohje: Pike, mamma ja Satu




4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, jälleen. On kiva alkaa jo fiilistellä tulevaa pääsiäistä. Pääsiäinen on aina ollut lempijuhlani, mikä saattaa johtua siitä, että ruoat ovat loistavia eikä juhlimiseen liity erityisiä "paineita". :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin ihanaa kun alkaa olla keväisen lämmintä ja valoisaa. Vaikkakin ne harmaat päivät ovatkin sitten todella harmaita ja likaisen loskaisia- ainakin kaupungissa. Mutta kesä, lämpö, ja aurinkopäivät ovat pian täällä! Ihan mahtavaa! ;)

    VastaaPoista
  3. Hui, kivan värikästä täällä :)

    VastaaPoista
  4. No juu, näin lähestyvän pääsiäisen kunniaksi vähän sateenkaarivärejä ;). Kuvat tosin ovat jo viime vuodelta, mutta samoja kakkuja tuli taas leivottua ystäville. Täytyykin käydä ajan kanssa silmäilemässä siun blogiasi, jossa vaikuttaa olevan kiintoisia aiheita!

    VastaaPoista