perjantai 30. maaliskuuta 2012

Intohimoinen passionhedelmä


Kuvat/pictures: Satu

Passionhedelmä on uusi tuttavuus itselle, mutta ihastuttava sellainen. Eksoottinen hedelmä sopii erinomaisesti kaikin aistein toteutettavaan tietoiseen syömiseen- jo hedelmän halkaisemisesta saakka. Eteerisen kirpsakka tuoksu tulvahtaa huoneeseen passiohedelmän sosemaisesta sisuksesta, joka on upean oranssi ja kuoren sisäosa on silmiähivelevän syvän violetin punainen (aistiruokaa näkö- ja hajuaistille). Kun passionhedelmän siemeniä lusikoi hedelmänpuolikkaasta, raikkaan makeat aistimukset valloittavat myös makuaistin ja suussa raksuvat siemenet tuovat oman lisänsä eksoottisesta hedelmästä nauttimisen kokemukseen. Passionhedelmä muistuttaakin monin tavoin toista suosikkiani granaattiomenaa. P.S. Tekstin lopussa olevan rahkareseptin mukaan aion tänäkin iltana tehdä itselleni voimaannuttavan iltapalan, kun on huomenna jännittävä päivä edessä! :)


Passionhedelmän terveysvaikutukset


Passionhedelmässä on A- ja C-vitamiinia, kaliumia ja kuituja.


Käyttö


Hedelmässä on paljon pieniä mustia oranssin ja hyytelömäisen hedelmälihan ympäröimiä syötäviä siemeniä, joihin pääset käsiksi halkaisemalla hedelmän kahtia. Voit kaapia siemenisen sisuksen kulhoon tai syödä suoraan hedelmänpuolikkaista lusikalla. Passionhedelmä sopii erinomaisesti maustamattoman jogurtin, viilin, rahkan, kerman, hedelmäsalaatin, lihan ja kalan kera nautittavaksi sekä mausteeksi erilaisiin juomiin, hyytelöihin ja kastikkeisiin.


Passionhedelmän valinta ja säilytys


Mitä ruttuisemman ja kärsineemmän näköinen passionhedelmä on, sitä kypsempi se on. Sileä passionhedelmä on siis raaka ja kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa. Maku on täyteläisen pirteä. Passionhedelmää olisi hyvä säilyttää +8 - +12 asteessa, mutta se säilyy myös huoneenlämmössä muutamia päiviä. Passionhedelmä tuottaa runsaasti etyleeniä (kasvien soluhengityksen lopputuote). Passionhedelmää ei siis kannata säilyttää etyleeniherkkien kasvisten lähellä.

Kts. täältä säilytysohjeet (etyleeniä runsaasti tuottavat kasvikset/hedelmät, sekä etyleenille arat kasvikset/hedelmät).

Myös täällä hyviä säilytysohjeita teemaan liittyen.



Pirteä passionhedelmärahka (ihana iltapala!)



  • 1 prk/ 250g rahkaa
  • Hieman maitoa tai kasvimaitoa
  • 2 passionhedelmää
  • Vaniljajauhetta
  • Hunajaa maun mukaan

Sekoita ensin rahka ja maito itseäsi miellyttäväksi sopivan paksuiseksi kuohkeaksi seokseksi. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmänpuolikkaista hedelmäliha rahkan joukkoon. Lisää hunajaa ja vaniljajauhetta maun mukaan. Yksinkertaisista aineksista syntyy ai niin ihanaa herkkua!

Lämmöllä Satu

Vielä lisäksi hurmaavan Passionhedelmä-Kiivismootien resepti

1 kommentti:

  1. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل

    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


    KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.الالله صلى الله عليه وسلموعليكوتهله صلى الل


    VastaaPoista