Hauska tutustua!

 
Kuvat/photographs: Satu

Satu

Olen utelias ja tiedonjanoni on kyltymätön!

Etsiessäni ymmärrystä ihmiselämän, ihmismielen ja ihmiskehon mysteereihin aloitin matkani luovan elämäntaidon opeista, etnologiasta, kulttuurien välisen kommunikaation tutkimuksesta sekä psykologian maisterin tutkinnosta. Viime vuosien aikana olen saanut uppoutua ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan, funktionaaliseen lääketieteeseen, ravitsemustieteeseen, ihon anatomiaan ja fysiologiaan, kauneudenhoidon perusteisiin sekä luonnontuotealan anteihin.

"Funktionaalinen eli toiminnallinen lääketiede on terveydenhoidon alue, jossa painotetaan kehon oikean ja optimaalisen toiminnan merkitystä sairauksien hoitamisessa ja terveyden palauttamisessa. Funktionaalisessa lääketieteessä yhdistetään ja käytetään tietoa monelta eri tieteen alalta: lääketieteen eri osa-alueiden, kuten sisätautien, neurologian ja immunologian lisäksi biokemian, kasvitieteen, ravintotieteen, kliinisen ekologian, toksikologian, genetiikan ja fysiologian alalta."

Tällä hetkellä opiskelen Pro Health Oy:n Ravintoneuvoja opintoja, jotka koostuvat funktionaalisen lääketieteen moduuleista. Opinnot ovat täydennyskoulutusta terveydenhuoltoalan ammattihenkilöille. Kouluttajanani toimii Paula Heinonen. Lisäksi opiskelen Helsingin avoimessa yliopistossa ravitsemustiedettä. Tavoitteenani on vuoden 2012 loppuun mennessä valmistua sekä ProHealth- FLT ravintovalmentajaksi (lisensoitu ammattinimike) että suomalaisten luonnon marjojen, metsäsienien ja villikasvien keruutuoteneuvojaksi (luonnontuotealan ammattitutkinto).

Kaikki inspiroituneena keräämäni tietämys on alkanut kerääntyä yhdelle kerälle: Ihminen on värähtelevä kokonaisuus, joka väreilee synteesissä kaiken kanssa- ja ihminen kokonaisuutena todellakin voi resonoida myös harmonisesti, kaikki alkaa aivan arkipäiväisistä valinnoista, kuten ravinnosta ja omien elämän arvojen seuraamisesta.

Eteeni tulevat oivallukset ja aivan tietoisuuden rajalla olevat syntetisoimattomat esioivallukset tekevät olon mielettömän onnelliseksi, vielä kun sen kaiken osaisi kiteyttää ja jakaa muiden kanssa! Nämä kaikki ovat asioita, jotka olen jollain tasolla, osin kristallinkirkkaastikin, tiennyt jo aikaisemmin. Ikiomaa sisäistä viisautta, joka hukkuu jossain vaiheessa elämää ympäröivään hälyyn ja ulkoiseen tietotulvaan löytyäkseen jälleen. Tässä elämänvaiheessa ajankohtaiseksi onkin noussut sukellus omaan sisäiseen avaruuteen. Hiljainen avartuminen sisään päin.

Ihminen on erottamaton osa luontoa

Luonnolla on suunnaton terapeuttinen ja parantava voima ja elämän monimuotoisuus on itsessään ihme. Jo pienestä saakka minuun vetosivat syvät metsät, joissa usein samosin saaden lohdutusta. Minua kiehtoivat muinaiset luonnon parannuskeinot, villien kasvien hyödyntäminen jalkakylpyinä, kääreinä, juomina sekä kauneuden ja terveyden hoidossa. Kokonaisvaltaisuuden tarve hoidossa on korostunut jokaisen oman kokemukseni myötä olin sitten itse hoitajana tai asiakkaana. Luovuus ja kauneus ovat olleet aina osa elämääni, ja siksi valokuvaan paljon ikuistaakseni elämän estetiikkaa: pieniä kauniita ihmeitä ja hetkiä. Vedin myös taideleiriä lapsille ja nuorille kesäisin kahdeksan vuoden ajan.

On aivan ihanaa, että voin jakaa tämän matkan ystäväni Johannan kanssa, joka on ainutlaatuinen valonsäde- kun hän on huoneessa, siellä on aurinko! :) Päivittelemme blogia rauhalliseen ja leppoisaan tahtiin. Aavistelen, että joskus blogissa voi olla pitkäänkin hiljaiseloa, mutta nykyisen tietotulvan aikana tämäkin lienee tervetullutta vaihtelua. Toisinaan taas saatamme innostua ahkerammin kirjoittamaan inspiroivista aiheista.

Inhimillisyyden, levon, ilon, luovuuden ja rakkauden puolestapuhujana ja suojelijana Satu

Kaikki hyvään elämään tarvittava tieto on jo meissä itsessämme, se ilmenee osin vaistonvaraisena tunteena, intuitiona. Miten tärkeää onkaan kääntyä itsensä puoleen! Kun tavoittaa sielunsa ja oman polkunsa voi viimein olla vuorovaikutuksessa maailman kanssa omana itsenään, täydestä sydämestään, ja säihkyä harmoniassa väreilevää energiaa. 


 
 Merikuvat/Ocean Photograhps from weheartit.com

 ****


Johanna

Luonto on kulkenut mukanani aina; kulkiessani, haaveissani. Suomalaisen luonnon ja perinteiden mystiikan olen kokenut vahvemmin ulkomaalaisten ystävien seurassa. Luonnolla on valtava voima ihmisen mieleen eheyttäen, parantaen, voimia antaen. Ihminen pääsee lähimmäksi itseään ollessaan avoinna luonnon syleilyssä. Vanhat perinnetaidot kiehtovat minua ja haluaisin oppia niin kankaan kudontaa, langan kehräämistä kuin luonnonantimien salaisuuksia. Metsän siimeksessä olen opetellut tekemään metsänhoitotöitä vanhaa ja viisasta kunnioittaen. Olen kauppayrttien ja kauppamarjojenkeruuneuvoja. Näitä opintoja täydentäen suoritan Luonnontuotealan ammattitutkinnon.

Uteliaisuuteni onkin kyltymätön, elämä on oppimismatka kaikkine seikkailuineen! Olen tutkaillut maailman eri kolkkia, opetellut surffausta, koskimelontaa, nykysirkusta, joogaa...

Yrittäjyys on ollut minulle usean vuoden ajan työkalu totetuttaa itseäni myös ammatillisesti Monkey Business nimisessä oppimisen muotoilutoimistossa, jossa maailmasta tehdään reilusti keltaisempaa työyhteisöllisyyden, yhteisöllisen oppimisen ja yrittäjyyden kautta. Ihmisyys, inhimillisyys, arvonanto, erilaisuuden hyväksyminen, vastuullisuus, tunteet ja hauskuus ovat elämän avainsanoja. Intohimoni on löytää inspiraatio ihmisistä! Leikki on lasten työtä, tehdään työstä lasten leikkiä. ;)

Olen suurenmoisella seikkailulla ystävättäreni kanssa. Matkaan kuuluu sydämen kuunteleminen, ystävien halaukset, kokeilemisen jännittävyys ja onnistumisen riemu. Rupattelu hetket, uuden oppiminen, perinteiden vaaliminen, hyvä elämä.

Johannan CV

Lämmöllä  
Johanna