tiistai 30. huhtikuuta 2013

Luonnon parantavia voimia: kevät hellii kaikkia aistejaIhmettelen vieläkin, minne katosivat talvi, pimeys, jäiset lumivaipat ja talven kimaltavat hileiköt! Ja milloin?

Auringon valo lämmittää hellästi maata ja ihoa. Mustassa mullassa kuhisee elämä, joka hyökyaaltona humahtaa tuoksuvaksi viherrykseksi. Nopealla tahdilla kasvavat myös ihanat villivihannespienokaiset lupauksena aurinkoisen vuodenajan luontoapteekin ja ruoka-aitan runsaudesta.

Jo nyt maasta ponnistavat pienet rohkeat kevätkukat, krookukset, helmililjat, idänsinililjat, lumikellot ja kultaisina mattoina leskenlehdet... Terälehtisiivet värisevät maatuulessa.

Lintujen laulu on upeaa kuultavaa talven hiljaisuuden jälkeen. Mustarastaan huilu helisee varhain aamuisin ja iltaisin auringon laskun jälkeen. Purojen solina ja lintujen laulu luovat pysähdyttävän kauniin äänimaailman, jonka puhtaus huuhtoo sielua kirkkaudellaan.

Syvän sininen taivas on itse valoa sädehtivä upeus, siellä lipuu jo kesäpilviä. Sadeharsot roikkuvat sumuisina verhoina taivaanrannassa lipuvissa pilvissä. Siellä täällä on jo yritystä kumpupilviin.


Mieli halajaa upottaa sormet multaan, hivellä lämpimiä kiviä ja puiden kaarnaa, maata sammalikossa ja istua nurmelle. Kevättiet, pellot, niityt ja metsät tuoksuvat väkevästi mullalle, maalle, vedelle. 


Rauhallinen hetki luonnossa laskee stressihormoni kortisolin tasoja ja aktivoi parasympaattista anabolista hermostoa (- joka rentouttaa, uudistaa, parantaa ja korjaa solujamme). Luonto hoitaa kaikkia aistejamme, hellii sieluamme, mieltämme ja kehoamme. Oi ihana kevät!
Elämme linnunradan tähtiusvassa, tällä sinisellä jalokivellä, tällä uskomattoman kauniilla monimuotoisella planeetalla, hyvinvoinnin, voimaantumisen, aistillisuuden, kehollisuuden, sielukkuuden ja elämän kehdossa. Vaalikaamme tätä kaunista elämää!

Ihania luontohetkiä... 

Lämmöllä Satu

Kuvat/pictures: Satu

Areenassa vielä viisi päivää katsottavissa aivan lumoava luontodokumentti:
2 kommenttia:

  1. Voi kiitos kommentistasi Annika (vallankin kun palautteen antajana on kaltaisesi mestarikuvaaja) :). // Satu

    VastaaPoista