keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Luonnonkaunis 2012, osa 1 hemmotteluhoidot
Pro luonnonkosmetiikka Ry järjesti Luonnonkaunis 2012 - messut Helsingin Finlandia talolla 14-15.4.2012. Kyseessä oli ihastuttava tapahtuma! Ensinnäkin tapahtuman tunnelma oli todella kotoisa, paikalla oli kohtuullisesti näytteilleasettajia- viehkeää luomukosmetiikkaa, ja idearikkaita ekokampaajia ja ekokosmetologeja esittelemässä toimintaansa. Näytteilleasettajat tarjosivat myös loistavasti toteutettuja näytehoitoja ja luento-ohjelmasta oli rakennettu todella kutkuttava. Tapahtumassa oli mahdollista soljua paikasta toiseen, luennolta toiselle, pöydältä toiselle ja löytää paljon mielenkiintoisia kontakteja sekä mahdollisuuksia oppia uutta. Viipyilinkin molempina päivinä tapahtuma-alueella alusta loppuun, enkä siltikään ehtinyt ihan kaikkeen tutustua.

Kirjoitan tässä tekstissä hieman aistimuksia tapahtuman hemmotteluhoidoista, seuraavassa bloggauksessani pureudun luentoihin. 

Hoidoista kokeilin seuraavia:

Meikkaus

Tutustuin Couleur Caramel - meikkisarjan herkullisiin Riviera Bar - kesätuotteisiin ja kosmetologi/ meikkaaja Cindy Riera loihti minulle suloisen utuisen silmämeikin. Ihastuin luomiväreihin ja sesongin uuteen poskipunaan! Olinkin juuri etsinyt itselleni hyviä luomu silmämeikkejä- sillä kosmetiikasta elimistöön joutuvien haitallisten vierasaineiden ja mm. raskasmetallien määrä on ns. normimeikeissä melkoinen. Muistatte ehkä uutisoinnit tunnettujen merkkien huulipunista löytyneestä lyijystä ja Lumenen nitrosoamiini-ripsarista. Emme voi täysin välttää ronskisti kemikalisoituneen maailmallemme kemikaalikuormaa, mutta voimme silti pyrkiä vähentämään altistustamme erilaisille (mm. karsinogeenisille ja ksenoestrogeenisille) haitta-aineille.

Couleur Carameliltä mieleeni jäi erityisesti merenturkoosi rajauskynä, jota pidin vielä liian rohkeana itselleni- riikinkukon värinen. Samanvärinen luomiväri jäi myös kaihertamaan mieltäni- ehkä kesäksi? Puhuessamme rohkeista värivalinnoista tuli puheeksi se, että suomalaiset naiset voisivat ottaa oppia ranskalaisten naisten leikkisyydestä: Heillä meikit ovat välillä niin ja näin ja silti (tai juuri siksi) he leijuvat kaduilla kuin perhoset tai koreat riikinkukot.

Jos elämä voi (ainakin välillä) olla pirskahtelevan leikkisää, miksei siis meikkikin?

Käy katsomassa Cindyn hoitolan sivut: http://www.cindyriera.com/
Ja Couleur Caramel: http://www.bionature.fi/

Kasvoakupunktio

Kultainen leikkaus esitteli maailmalla suuren suosion saavuttanutta kasvoakupunktiota, jolla kuuluisuudet, mm. Madonna ja Gwyneth Paltrow, hoitavat kauneuttaan. Hoidossa asetellaan pieniä steriilejä akupunktioneuloja kasvojen lisäksi myös muualle kehoon. Kasvoakupunktiossa stimuloidaan kasvojen verenkiertoa ja rentoutetaan kasvojen lihaksia. Kasvoissa olevat pienet juonteet tasoittuvat ja ihon väri sekä kimmoisuus paranevat. Sarjana hoito on hyödyllisin. Sain kasvoakupunktiosta myös korviini akupunktiomagneetit rentouttamaan kasvojen lihaksia ja auttamaan kolmoishermokipuuni (niille tiedoksi, joille en ole huomannut sanoa, ja jotka ovat tavatessamme ihmetelleet ylimääräisiä juttuja korvanlehdissäni :)). Hoito oli hyvin rentouttava vaikka alhaisen kipukynnyksen omaavana tunsin kipua joidenkin neulojen kohdalla. Hoidon lopuksi sai intuitiivisesti nostaa voimakortin:


Sisäistä hiljaisuutta, tasapainoa ja harmoniaa pyrinkin vaalimaan. Tämä on hyvä muistutus hektisen mielen pysäyttämiseksi.

Lisää Kultaisesta leikkauksesta ja kasvoakupunktiosta: http://www.kultainenleikkaus.com/hoitola.htm 

Shiatsu 

Luontaishoitola Saraswatin Ada Blomqvistin shiatsuhoito oli aivan omaa luokkaansa. Shiatsu on ollut lähellä sydäntäni siitä saakka, kun itse opiskelin shiatsua ja tein shiatsuhoitoja läheisilleni. Shiatsu on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkä konkreettisesti tehtävä akupaineluhoito, siinä hoitajan energioilla ja läsnäololla on mieletön hoidollinen merkitys. Rakastan myös sitä, kuinka hoito toteutetaan hengityksen aalloissa: hengitys valjastetaan luonnolliseksi osaksi hoitoa ja hengitysrytmi on hoitajalla ja hoidettavalla sama. Selkäni oli ollut pari kuukautta hyvin kipeä ja ajomatkalla Helsinkiin autosta ylös nouseminenkin sattui aivan hirveästi. Shiatsuhoidon aikana selkää paineltiin hengityksen rytmissä ja selkäni parani, hoidosta on kulunut nyt useita päiviä ja edelleen selkä on hyvä. Vaikken ole pääkaupunkiseudulta, mielelläni vielä menisin Adan hoitoon joku päivä, ihan vaikka varta vasten. Adassa oli jotain hyvin harvinaislaatuista.

Aivan loistava kuvaus shiatsusta ja Adan koulutustaustasta Saraswatin sivuilla:
http://saraswati.fi/?page_id=1208

Lämpimät kivet selän alueelle yhdistettynä päänhierontaan

Tämä hoito oli myös todella ihana. Normaalisti hoito tehdään paljaalle iholle, mutta tapahtumassa hoito tehtiin rauhallisessa hoitohuoneessa asettaen lämpimät kivet selälle pyyhkeen päällä. Pyyhkeen turvallinen peittonen ja kivien lämpö tuntuivat mukavilta ja lämpimillä kivillä myös hierottiin selkää sekä niskaa. Hoitoon kuului myös autuaallista päänhierontaa. Hoidon lopuksi suihkautettiin iholle Logonan Ruusu & aloe luomukasvovettä, joka pisaroi iholle kuin hurmaava ruusunterälehtisade. Hentoinen ruusuntuoksu säilyi hiuksilla vielä kadulla kävellessämme. Hoidosta tuli ylimaallisen pökerryttävä olo, jopa liikuttunut.


*


Jokainen Luonnonkaunis tapahtuman aikana ottamani hemmotteluhoito oli avannut kehossa lukkoja, muistoja ja patoutuneita tunteita. Jokaisen hoidon myötä liikutuin lisää ja lopulta olin ihan kyynelsilmin. Samana iltana kotiin palatessani ja vuoteeseen kaivautuessani aloin itkeä. Kipeää, mutta puhdistavaa itkua. Kosketus, läsnäolo ja hoiva omaavat todella parantavia ominaisuuksia.

Juurikin se johdatteli ajatukseni siihen, kuinka tärkeää työtä terveys- ja kauneusalan hoivatyöntekijät tekevätkään- toisen ihmisen läheisyys ja juuri Sinulle osoitettu hoiva kannustavat itsehoitoon ja myötätuntoon. Itsehoito, itsestä huolehtiminen ja myötätunto ovat terveyden ja elämänvoiman lähtökohtia, mutta voisimmeko hoitaa myös toisiamme enemmän? Läheisiämme? Elämässämme saisi olla paljon enemmän vastavuoroista hemmottelua ja hellimistä! Uskon, että maailmassa olisi vähemmän sairauksia ja psyykkistä pahaa oloa, jos meillä olisi paljon enemmän sisimpäämme ja kulttuurimme rakennettua luonnollista hoivaa- jota saisi (ei vain ammattilaisilta, vaan) ihan niiltä elämän tärkeimmiltä, läheisimmiltä henkilöiltä.

Niinpä rohkenenkin toivottaa: Uskaltakaa koskettaa ja olla aidosti läsnä- hellikää ja hemmotelkaa toisianne, rapsutelkaa, sivelkää ja halailkaa! Ja käykää välillä hellittävänä, ja kun löydätte hyvän hemmotteluhoitajan, pitäkää hänestä kiinni! :)
Seuraavassa bloggauksessa siis luvassa poimintoja Luonnonkaunis 2012 luentotarjonnasta! :)

Sädehtien Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti