tiistai 2. huhtikuuta 2013

Sipulikukkien aikaan- inspiroivat pienet ihmeet


Perunanarsissi (englanninkielellä 'Bridal Crown') on huumaavan 
tuoksuinen kukka, joka on kuin kevätajan oma hyasintti.


Sipulikukat ovat ihastuttavia, pieniä ihmeitä täynnä elämänvoimaa. Viileässä sipulikukat viihtyvät ja niiden kukinta pidentyy, esimerkiksi tetenarsissien kukinta voi kestää jopa kuukauden, eikä niitä haittaa lumisade tai pikkupakkanenkaan.

Älä suotta heitä pääsiäisen sipulikukkia menemään. Sen jälkeen kun kaunein kukinta on ohi, jemmaa sipulikukat kuivahkossa paikassa seuraavaan syksyyn ja istuta puutarhaan. Näin sipulikukkien: hyasinttien, narsissien, tulppaanien, krookusten, helmililjojen ja perunanarsissien elämä jatkuu. Laita sipulit kesäksi kuivaan ja pimeään tilaan, jotta kukkasipuli saa levätä. Ilman tärkeää lepoa se ei välttämättä jaksa kasvaa seuraavana keväänä. Eli mukulat astiaan, astia kuivaan ja pimeään paikkaan, ja sipuli puutarhan muhevaan multaan vasta syksyllä.

Valoisin terkuin terhakoihin sipulikukkiin ihastunut Satu
Tässä vähän inspiraatiota!Viherpihassa 3/2013 esiteltiin oikea narsissimeri, joka löytyy Kukkalaaksosta Tammisaaresta, kukkaloiston on ideoinut kartanon omistaja agrologi Lena Aschan. Tilan kahvio ja narsissipolku ovat kaikille avoinna narsissien kukkimisen aikaan, muulloin vain tilauksesta: Lisää tietoa www.gullo.fi.


Sinua saattavat kiinnostaa kiinnostaa myös muut keväiset aiheet: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti