maanantai 14. tammikuuta 2013

Hyvän olon viikonloppu, osa II, lepoa ruoansulatukselle


 


Kuvat/pictures: Satu

Ensimmäisessä ja toisessa kuvassa: 
Juuri puristettu säihkyvän vihreä vehnänorasporkkanamehu


 Toisessa ja kolmannessa kuvassa: 
Proteiinipitoinen mustaherukkamousse

2 dl mustaherukoita (yön yli sulaneina)
1/3 dl luomu kurpitsansiemeniä (yön yli liotettuina)
(joka sisältää hyvässä suhteessa kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot)
1 pieni luomubanaani
n. 1 1/2 dl vettä
 1 rkl hunajaa
hieman steviaa
1 tl soijalesitiiniä
1 tl luomu vehnänorasjauhetta
1 tl luomu chlorellaa
1 tl c-vitamiinipitoista luomu acerolakirsikkajauhetta
1 rkl kauratalkkunajauhetta
1 tlk rahkaa

Sekoita kaikki tehosekoittimella ja lusikoi suuhusi nauttien jokaisesta suupalasta, mieluiten valohoitolampun valossa.

Neljännessä kuvassa: 
Biotta luomu punajuurimehu, uskomattoman väristä tämäkin.

Viidennessä kuvassa: 
Vasta mehustettu raikas ja puhdistava selleriporkkanakurkkumehu.  

Kuudennessa kuvassa:
 Juuri mehustettu raikas porkkanamehu (3 luomu porkkanaa), johon sekoitin tilkan Molkosania

Seitsemännessä kuvassa: 
Illan mustikkapirtelö
2 dl mustikoita
1/3 dl luomu saksanpähkinöitä (pari tuntia liotettuina)
(joka sisältää hyvässä suhteessa kaikki elimistön tarvitsemat aminohapot)
1/2 pieni luomubanaani
n. 1 1/2 dl hyvää yrttiteetä, esim Yogi Egyptian Spice
hieman steviaa
1 tl soijalesitiiniä
1 tl Frantsilan Aurinkovoima- yrttiseosta 
1 rkl Lucumaa
1 tl luomu vehnänorasjauhetta
1 tlk rahkaa

Kahdeksas kuva: 
Minähän se olen, mustikkapirtelön jälkeen tyytyväisen kylläisenä, mustikkaviiksin, saunaraikkaana!  Söin vielä muutamia luomu manteleita ja AB-jogurttia kauratalkkunan kera, kun tuntui siltä että ennen nukkumaan menoa tarvitsen jotain kiinteämpää ruokaa. 

 Saunassa join Yogiteetä ja tein Vadelma/mesiangervo/piharatamo/merisuola jalkakylvyn itsekuivatuista yrteistä. Päätin pari viikkoa sitten, että vähintään kerran viikossa annan ihon hengittää illan ja yön ajan ilman kosteusvoidetta. Tässä on iho pyyhitty pesun jälkeen Marja Entrich kasvovedellä ja sitten taputeltu ihan vähän Marja Entrich Avokadoöljyä, joka tuoksuu aivan jumalaiselta. Kaulan ihoa ja dekolteeta ei toki sovi unohtaa, sinne olen nyt käyttänyt luomu appelsiininkukkavettä, kun haluan testata sen vaikutuksia ihon hoidossa. Löylyihin laitoin silmien alle Marja Entrich naamiota suojaamaan kuumuudelta, juuri siihen, mihin itse sain viime kesän aurinkoisella pyöräretkellä kunnon palovammat- ja siten couperosan. Yleensä olen hyvin varovainen auringossa, mutta salakavalasti paloin, kun suojaava hattu ei pysynyt pyöräillessä päässä tuulen vuoksi. Naamio hillitsee kyllä hyvin punoitusta ja turvotusta, rauhoittaa. 

Hyvä viikonloppu siis takana! Hyvin nukutun yön jälkeen heräsin aamulla suht aikaisin ja laitoin taas linnunlaulu cd:n soimaan tehden Mindfullness-joogaa. Sitten vajaan tunnin kävely kirpakassa pakkasessa. Hymyilytti vastaantullut ihana pikkutyttö, joka ihasteli äidilleen: "Miten kauniisti tuo pikkulintu lauloikaan: Titityy, titityy, titityy". Linnunlaulu kyllä vetoaa ihmismieleen ja ilahduttavaa on, että linnut taas ovat alkaneet viserrellä- kevättä kohti kuljemme. Muu päivä menikin lukiessa kirjoja ja suunnitellessa kevään aikataulua. Sain suuren osan opiskeluista ja sovituista menoistakin jo kirjattua kalenteriin. On tulossa sikäli rankka kevät, että näyttöjä ja kursseja (luonnontuotealan ammattitutkinto), luentoja sekä kokeita (peruslääketiede), tenttejä ja lopputyön tekemistä (funktionaalinen lääketiede, ravintovalmennus) riittää kahden kolmen seuraavan kuukauden ajalle hyvin tiiviillä tahdilla. Onneksi on suunnaton innostus ja Mindfullness-opinnot vastapainona ja päivittäisenä apuna stressin käsittelyssä. 

Olo on kuitenkin tämän hellimisviikonlopun jälkeen jotenkin virkistyneempi. Suosittelen :). Lisäksi oli hyvin inspiroivaa myös tallettaa jutut tänne blogiin, näihin voi itsekin palata ja saada mehuinspistä. Erityisesti nautin näiden juomien uskomattomista kirkkaista väreistä, mutta myös mausta ja tuoksuista; Esimerkiksi vehnänorasta leikatessa ja käsitellessä tuoksuu aivan juuri leikattu nurmi ja klorofylli värjää koko juoman käsittämättömän säihkyvän vihreäksi, porkkanamehu on auringonlaskun oranssia.

Ajattelen, että olisi ihan kiva pitää silloin tällöin (esim. kerran viikossa) yksi mehupaastopäivä tai lisätä edelleen itsepuristettujen vihannesmehujen määrää jokapäiväisessä ravitsemuksessa esim. aamujuomaksi tai välipalaksi. 


Valoisin terkuin Satu
 

2 kommenttia:

  1. Heippa Satu!

    Onko sinulla minkälainen mehulinko, jolla puristat näin ihania mehuja?
    Olen näistä haaveillut, sillä äitini teki aikoinaan ihania porkkanamehuja ja muita. Ne on niin hyviä! Itse en ole koskaan saanut hankkittua mehulinkoa vaikka olen siitä useita vuosia haaveillut.

    Halein, Johanna Kukuna

    VastaaPoista
  2. No mutta heipä hei Johanna Kukuna murunen :).

    Mulla on semmoinen Philipsin ilmeisesti aika vanha mehulinko, jonka sain tädiltäni, kun hän ei enää käyttänyt sitä. Se on ihan kätevä vehje, otan porkkanamehua tehdessä porkkanakuidun monesti talteen porkkanaleipiä varten.

    Vehnänoras ei tuolla lingolla mehustu, ei ole riittävästi tehoja eikä muutenkaan kyllä onnistuisi haasteellisen oraan kanssa. Joten vehnänoraan hienonnan käsivatkaimen soseutusosalla ja puristan siivilän lävitse käsin. Vehnänorasta kunnolla käsittelevät mehulingot ovat tosi kalliita, ja ulkomailta tilattava, ellei käsikäyttöistä halua ja se taas on kuulema aika työläs. Mutta mehulinko on kyllä tosi kätevä lisä keittiövälineisiin, eikä lopulta vie kauan aikaa tehdä superhyviä ja terveellisiä mehuja! Haleja! <3:lla Satu

    VastaaPoista