lauantai 17. marraskuuta 2012

Sadonkorjuun reseptejä: Pakkaspäivän herkkuvälipala, Naurispuuro

Naurispuuro on perinnepuuro, joka sopii mainiosti pakkaspäivän välipalapuuroksi.
Ennen nauriilla oli Suomessa vastaavanlainen asema kuin perunalla.
Nykyään se on lähinnä kesäsesongin herkku.

Kuva: http://kasvikset.ntroi.info/nauris.html


Pakkaspäivän herkkuvälipala: Naurispuuro

1,5 litraa vetää
suolaa
3 keskikokoista naurista
ja saman verran perunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ohrajauhoja

Keitä nauriit ja perunat oikein kypsiksi vedessä, jossa on ripaus suolaa.
Voit sillä välin yhdistää kuivat aineet keskenään.
Vatkaa sähkövatkaimella nauriit ja perunat ohueksi velliksi.
Lisää joukkoon ripotellen koko ajan sekoittaen vehnä- ja ohrajauhot.

Naurispuuro syödään runsaan voisilmän kera.


Vinkit:
Nauriit ovat voimakkaan makuisia, joten peruna pehmentää makua. 
Laita naurista oman makusi mukaan.

Valmis puuro sakenee reilusti jäähdyttyään, joten testaa jauhojen määrää.
3/4 dl on arvio, sillä jauhoja olen laitettu silmämääräisesti.



3 kommenttia:

  1. Hui, naurispuuro kuulostaa suorastaan pelottavalta möröltä!

    VastaaPoista
  2. Sittenhän sinun pitää ehdottomasti kokeilla sitä! Naurispuuro on tosi hyvää! :D Terkuin Johanna / Kuu Yrttitarhassa

    VastaaPoista
  3. Saara, mustakin se kuulostaa aika pelottavalta :). Mutta täytyy tätä joskus kokeilla, kun Johanna näin suosittaa :D. Terkuin Satu

    VastaaPoista