keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kesänraikas ja kuplivainen mesiangervo-mustaherukanlehtijuomaKuvat/pictures: Satu


Raikas ja kupliva
Mesiangervo-mustaherukanlehtijuoma 
(a' la Kuu Yrttitarhassa)

  • Runsas puolilitraa mustaherukanlehtiä
  • 1-2 lehdykkää mesiangervoa (ennen kukintaa)
  • Kylmää, raikasta lähdevettä 

Tämän helpompaa ei herkullisen juoman valmistaminen voi olla! Aseta mustaherukan ja mesiangervon lehdet lasikannuun. Kun keräät kasvien lehdet puhtaalta paikalta niitä ei tarvitse erikseen huuhdella. Kaada päälle kylmää lähdevettä niin, että lehdet peittyvät, mieluiten kannu aivan piripintaan täyteen. Anna maustua hetki ja nauti. Maku voimistuu, mitä kauemmin juoma saa levätä. 

Juoma on ihastuttavan raikas, ja maku yllättäen eksoottisen persikkainen, koostumus aavistuksen kuplivainen! Lisää vettä juoman huvetessa ja tarvittassa hunajaa. Erinomaisen hyvää on ilman makeutustakin. Kun tarjoilet juomaa, älä siivilöi lehtiä pois vaan anna niiden kannussa.

Jos säilytät pidempään, laitathan kylmään. 

Nyt pitkin kesää juomaa tehdessäni huomasin, että mesiangervon jo kukkiessa lehdistä ei irtoa aromia eikä liioin juuri tuoksua. Juoma on siis parhaimmillaan ennen mesiangervon kukintaa alkukesästä! Perusohje villiyrttien poimimisessa on, että lehdet kerätään ennen kukintaa ja kukat nuppuisina tai juuri auenneina. Jos mesiangervo jo kukkii, käytä juomaan mesiangervon kukkanuppuja. Maku on silloin voimakkaammin mesiangervoinen.


Rakkaudella Satu

Huom. Mesiangervo toimii salisylaattien vuoksi miedon kipulääkkeen tavoin. Rohdosvaikutusten vuoksi jatkuvaa käyttöä ei suositella. Jos sinulla on salisylaattiallergia, älä käytä mesiangervoa lainkaan!


Kuvat/pictures: Satu


P.S. Sinua voi myös kiinnostaa:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti