Kuva: Satu
Raakaravinto tarjoaa oivallisia makuyhdistelmiä ja vaihtoehtoja minkälaisen ruokavalion yhteyteen vain. Sinun ei siis tarvitse olla 100% "raakailija" saadaksesi ideoita ja inspiraatiota omaan keittiöösi eri kulttuurien ja ruokavalionsuuntausten parhaista paloista. Raakakarkit ovat usein todella ravintopitoisia, helppoja ja herkullisia- ei siis vain raakasuklaa- ja oivallisia vaihtoehtoja kaupan lisäainepommikarkeille! Nam!
Hellattoman kokin lakumaku
- 2 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl pellavansiemeniä
- 2 dl luomutaateleita
- 3 rkl carobjauhetta
- 1,5 rkl aniksen siemeniä
- 1,5 rkl kasviöljyä
- 2 tl laatusuolaa
Ohje täältä, kirjaa en ole saanut vielä kirjastosta:
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/9/23/raakanameja-banaanista-taateleista-ja-puolukoista.html
Kotikutoista salmiakkia Kuu Yrttitarhassa malliin
- 2 dl cashewpähkinöitä tai seesaminsiemeniä
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta
- 4 rkl carobjauhetta
- 3 rkl aniksen siemeniä
- varovainen teelusikallinen eli ei lainkaan mikään kukkupäinen lusikka laatusuolaa (minusta 2 tl olisi kyllä liian suolaista jo!)
- 1,5 rkl kylmäpuristettua luomukookosöljyä
- 2 dl luomutaateleita
hitunen vettä
Lisää lopussa taatelit ja kylmäpuristettu luomukookosöljy ja tarvittaessa hitunen vettä. Suositan, että ennen taateleiden lisäämistä massaan halkaiset käsin taatelit ja tarkistat vielä, ettei taateleihin ole jäänyt kiviä tai kivenpalasia- näitä harvoin löytyy mutta joskus on kohdalleni osunut kivettömienkin taateleiden kohdalla. Sekoita namitaikina tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä pallosia ja laita jääkaappiin tiiviisti lasipurkkiin purkitettuna. Kotikutoisen salmiakin maku vain paranee ajan myötä. Jääkaappisäilytyksessä säilyvät n. viikon, mutta koska ovat niin hyviä todennäköisemmin hupenevat parempiin suihin jo paljon sitä ennen.
Suolan määrällä voi säädellä makuelämystä. Testin mukaan kaikki muut tykkäsivät juuri tuosta suolan määrästä, itse tykkäsin enemmän valmistamistani salmiakkipallukoista, joissa oli hieman vähemmän suolaa. Tällöin maku muistutti enemmän lakritsia ja anis pääsi vielä enemmän oikeuksiinsa.
Rakkaudella
Keittiölöytöretkeilijätär
Satu
P.S. Mä tiedän, nuo pallukat on noissa kuvissa vähän epämääräisen näköisiä, mutta ei se näkö vaan maku :).
Kuva: Satu
Oon meinannutkin tehdä tätä. Samaisesta kirjasta olen tehnyt tylleröitä. Suosittelen.
VastaaPoista