torstai 5. tammikuuta 2012

Kiiltokutrit kuusihiushuuhteella

Kuvassa Satu. Kuva/picture: Siskoni


Ihana kotikylpylä kirjassa luvataan, että olet kaunis ja iloinen kuin metsänymfi huuhdeltuasi hiuksesi tällä hiushuuhteella. Ystäväni sanoin: Siinä onkin sitten oltava varovainen, tarujen mukaan kukaan kuolevainen ei voinut vastustaa nymfien kauneutta vaan oli hänen lumoissaan ensi katseesta lähtien. Lisää siis vastustamatonta vetovoimaasi tällä taianomaisella huuhteella!

Voin luvata, että huuhteen tuoksu on aidosti metsäinen ja hiuksistasi tulee kiiltävät, koska tutkitusti etikka sulkee hiussuomuja. Sopii myös erinomaisesti katajaisen kansamme metsäisille miehille. Kotikylppäreissä etikkaa onkin käytetty suortuville säihkettä tuomaan jo iät ja ajat. Etikkahoidetta saa myös kaupoista (mm. XZ ja Yves Rocher), mutta miksi ostaa kaupasta, kun itsekin voi tehdä vieläpä ilman kaikenlaisia ylimääräisiä lisäaineita?

Kuusihiushuuhtelu

2 l vettä
1 pieni kuusenoksa
1rkl kuivattua laventelia/luomu laventelinkukkia
1 rkl omenaviinietikkaa

Valmista vedestä, kuusenoksista sekä laventelista uute. Anna kiehua kannen alla n. 5 min. Katkaise lämpö ja anna viilentyä. Lisää omenaviinietikka. Pese hiukset tavalliseen tapaan ja huuhtele lopuksi havuhiushuuhteella. Ota avuksi kaksi kippoa, joiden avulla huuhtelet hiukset useaan kertaan. Kaada toisella kulholla ja laita toinen kulho hiusten alle taltioimaan hiusten läpi valuva hiushuuhde. Toista vähintään 10 kertaa. Hoito vilkastuttaa verenkiertoa ja siten piristää ja elvyttää hiuspohjaa. Antaa hiuksiin kiiltoa.

Resepti:
Lisen Sundgren; Ihana kotikylpylä 

Kuusihiushuuhteen sisältämien luonnontuotteiden kauneudenhoidolliset ominaisuudet:  


Viini- ja omenaviinietikka ovat happamuutensa vuoksi erinomaisia kauneudenhoitoaineita ja luontaisia säilöntäaineita. Ne desinfioivat, lisäävät vastustuskykyä, puhdistavat sekä sisältävät lukuisia eri vitamiineja, hedelmähappoja ja kivennäisaineita. Ihonhoidossa ne rauhoittavat ärtynyttä kohtaa vähentäen kutinaa. Kuten kaikessa, määrällä on väliä tuloksen kannalta, eli hiushuuhteissa etikka on muistettava laimentaa. Vaaleille hiuksille sopii omenaviinietikka, tummille punaviinietikka. Katso lisää omenaviinietikasta täältä.

Laventeli: Omaa antiseptisiä ominaisuuksia. Raikastaa, puhdistaa ja rauhoittaa rasvoittuvaa ihoa ja hiuksia, supistaa ihohuokosia ja auttaa palovammoihin sekä muihin ärtymiin. Teessä, pirtelöissä sekä jalkakylvyissä rauhoittava ja unettava.  

Kuusen ja männyn neulaset: Virkistävät ja puhdistavat sekä tuoksuvat syvälle sammalmetsälle hiushuuhteissa ja jalkakylvyissä.

Lähde:
Mari Kiistala: Ruusuvettä ja koivunlehtiä- hemmottelupäivän reseptejä suomalaisille naisille 

~ Satu
 
Kuvat: Sisareni 

Kuva/picture: Siskoni





6 kommenttia:

  1. Hhhm, mitä tapahtui jalkakylpypostaukselle? Mun blogroll näyttää että sellainen olisi mutta ei näy täällä...

    VastaaPoista
  2. Ai se on tulossa, jostain syystä tämä oli sen julkaissut, vaikka en mielestäni painanut julkaise- keskeneräisenä siis. Ja laitoin sen uudelleen luonnokseksi. Hyvä tietää, että se siis näköjään myös julkaisee sen muiden blogrollissa eikä päivitä sitä.

    Odottelehan siis pieni hetki niin pääset sitä lukaisemaan ja tulossa myös paljon muita luonnonmukaisen ja kotikylpyläteeman sekä kotikosmetiikan ihanuuksia. Olen nyt ahkerasti testaillut joululomalla kaikenlaista ja kirjoittanut jo juttuja jemmaan! :)

    VastaaPoista
  3. Voi vaude mitkä hiukset! :) mua kanssa kiinnostaa just kaikki tällainen :) pitääpä testata tuota kuusihiushuuhdetta. Olen käyttänyt nokkosta paljon hiustenhoitoon. Ihana blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkonen on kyllä ihan loistava hiusten kasvun edistäjä! Tuo hyvin ravintoa hiuspohjalle :).

      Kiitos tuhannesti Sinulle kommentistasi, ilahdutti kovasti täällä päin :). Pysyhän kuulolla, meille on tulossa ihan oma sivusto: Hehkutaan. Sinne tulee runsaasti reseptejä sekä kauneudenhoitoon että kotikeittiöön, mutta lisänä resurssiviisauteen ja pohjoiseen villiruokaan liittyviä asiantuntijabloggauksia. Ja paljon inspiraatiota sekä visuaalista että sanallista :). Heti kun vaan ehditään saada sivusto kunnolla alkuun tiedotan siitä täällä blogissa ja blogin fb-sivulla.

      Haleja! - Satu

      Poista
    2. Varmasti olen kuulolla :) kiitos tiedosta! Odotan oikein innolla!

      Halein Tiina Eliisa :)

      Poista
  4. Mahtava blogi. :) Olen pitkään etsinyt ratkaisua päänahan ongelmiin, ja keväällä huomasi ongelman olevan shampoo. Jätin sitten kokonaan shampoon ja hoitoaineen pois. Nyt on siis aika kokeilla luonnon antimia hiuksille. :) Mies pitää ihan hulluna, mutta ei anneta sen haitata. :D

    VastaaPoista