sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän Bataattisosekeitto

Maalla on upeaa päästä pakkaspäivänä potkuttelemaan vinhaa vauhtia potkukelkalla! Tietä ei ole hiekoitettua, joten jalas luistaa todella hyvin. Metsäretkelle pääsee tuossa tuokiossa nauttimaan metsän huminasta ja kinoksista. Tulee mieleen lapsuuden talvet, kun potkukelkalla mentiin useitakin kilometrejä ystävien kanssa. Hiukset ja ripset menevät valkeaan huuraan ja posket punoittavat, nenänpäätä pakkanen nipistelee. Puut paukkuvat pakkasesta ja puissa kimmeltävät miljoonat lumihiutaleet. Kaunista!
Pakkasretken jälkeen tekee mieli suussa sulavaa bataattisosekeittoa. Se tulee kuin itsestään ja pienellä vaivalla. Ohjetta voi muokata sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä ohje viimeisimmästä keitosta ja siitä tuli aivan ihanaa! Arvioisin, että keittoa tuli tällä ohjeella noin kaksi litraa. Keitosta tulee pehmeää, suussa sulavaa ja aamuauringon oranssia.


Pakkaspäivän Bataattisosekeiton ohje noin suurin piirtein

1 kämmenen kokoinen bataatti tai 2 - 3 luomubataattia (luomut yleensä pienempiä)
2 - 3 perunaa
2 - 3 porkkanaa
Keitinveteen suolaa
Noin 3 rkl Creme Fraichea
Noin 3 rkl sinihomejuustoa
Tarjoiluun raejuustoa tai leipäkuutioita

Bataatit, perunat ja porkkanat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään.
Itse valmistan sosekeiton näppärästi tehosekoittimella. Käytä nesteenä keitinliemi ja lisää joukkoon tarpeen mukaan kuumaa vettä. Keiton olisi hyvä olla paksuhkoa, joten älä laita vettä liikaa. Itse en lisännyt mitään mausteita keittoon. Minusta juuri näin keitossa olevien aineksien omat maut pääsevät hyvin esiin. Lopuksi heitä joukkoon Creme Fraiche ja sinihomejuusto. Sekoita keitto kuohkeaksi ja pehmeäksi. Bataattisosekeitto on herkullista raejuuston tai leipäkuutioiden kanssa.

Herkullisia pakkaspäiviä!
Johanna

Kuvat Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti