keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kuu Yrttitarhassa kurssipaikkana idyllinen Pursumäki UuraisillaKuvat/pictures: Satu/ Kuu Yrttitarhassa


Kuu Yrttitarhassa villiyrttikurssit (kts. kurssikalenteri) järjestetään Pursumäessä. Mahdollisesti luvassa on myös muunlaista Kuu Yrttitarhassa ja Hehkutaan- koulutus-/hemmottelutoimintaa. Myös Hoitola Kastehelmi saanee jatkoa Pursumäessä erilaisten kurssitusten yhteydessä. Mutta tässäpä hieman Pursumäen vanhan tilan esittelyä kuvin Teille rakkaille kurssilaisillemme. 

Pursumäki sijaitsee luonnon kauniilla paikalla perinteisen maaseudun rauhassa. Itse talo on jo yli satavuotias, sen hirsikehikko on rakennettu 1902.  Tila onkin yhdistelmä vanhaa ja uutta, sillä talo on remontoitu vanhaa henkeä kunnioittaen. Pihapiirissä oleva vanha aitta on rakennettu jo 1870.
 Makuukammari on saanut maalaisromanttisen ilmeen, pihapiirissä kukkivat komeasti alkukesästä vanhat omenapuut, omenapuiden alla lemmikkimeri, talon takana violettina suo-orvokit. Idylli on kuin Astrid Lindgrenin satukirjoissa.

 

 
 Kuvat/pictures: Satu/ Kuu Yrttitarhassa


Pursumäen savusauna on rakennettu 1930- luvun tietämissä. Lähes satavuotiaan savusaunan löylyt ovat uskomattoman pehmeät. Ovi savusaunaan on sininen, suojeluksen ja hyvän onnen väri. Savusaunan nurkalla kasvavat siniset ruiskaunokit ja hieman kauempana siintää alkukesästä sininen lemmikkiniitty, ikivanhojen omenapuiden alla. Pihapiirissä on ollut niin rauhallista, että lintukin on tehnyt pesän savusaunan oven viereen (yläkuvassa).
 

Kuvat/pictures: Satu/ Kuu Yrttitarhassa 

Olet sydämellisesti tervetullut maaseudulle ja Kuu Yrttitarhassa kursseille!  :)

Lämmöllä Satu 


3 kommenttia:

  1. Mahtavat kurssitilat teillä, upeita!

    VastaaPoista
  2. Tulkaahan tytöt, Lily ja Annukka, tässä kesällä käymään Pursumäessä. :) Pidetään vaikkapa viimein se meidän kauan odotettu tapaaminen siellä (miten tää aika meneekään näin nopeasti?!), tehdään vaikka jotain hyvää ruokaa ja saunotaan ;). // Satu

    VastaaPoista
  3. Hei vitsit, tää pitäis tehdä!!! Annukka jää nyt lomille ja lähtee kiertämään Keski-Suomea, mutta kenties saatais heinäkuussa aikaiseksi!

    VastaaPoista