sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Pilvet täynnä pisaroita, pieniä ajatuksia sateesta

 Kuva/picture from: Weheartit.com


Jotkut meistä tuntevat sateen, toiset kastuvat.

*

Oletko miettinyt, miltä sade tuntuu iholla? Entä auringonpaiste sateen väistyttyä?

Taivaalla ajelehtivista mustasävyisistä (ja alasimen muotoisista) myrskypilvistä sekä kermavaahtomaisista pumpulipilvistä pisartava sade on pehmeää, piristävää, lämpöistä. Se hyväilee ihoa, viilentää ja vilvoittaa, ja auringon syli on sateen jälkeen kuin lohduttava ja lämmin halaus...

*


Olethan kirmaillut vihreällä nurmella iho maata vasten, paljain varpain kaatosateessa tuntien lapsuudenmakuisen riemun?

Vallankin saunajäähyllä kesäsade koskettaa jokaista aistia. Koivuntuoksuisen kesäsateen saunan lämpöön saat annettuasi koivuvastan levätä viileässä lähdevedessä ja kosteita lehtiä kuuman ihon yllä varistaessasi. Kaikkein ihaninta tämä on jos saat jonkun varisuttamaan vastaa puolestasi ja voit itse vain keskittyä rentoutumaan ja aistimaan pisarat ihollasi. 

*

Sateenkaaren sielukkaat ja puhtaat pastelliset värit tuntuvat puhdistavilta sielun sopukoita myöten. Lapsena minulla oli suloinen kirja, jossa keijut saattoivat sateenkaaren sillalla pikkuisia unisia lapsia untenmaille. Kerran ajoimme autolla suoraan tielle laskeutuvan sateenkaaren pään lävitse, aarre taisi löytyä lähempää kuin olimme odottaneetkaan, toisistamme.

Erään kerran hyvin voimakas ja kirkas sateenkaari laski mustana päilyvään järveen, mustalta taivaalta. Värit vahvistivat ja voimistivat toisiaan. Mykistävää ja muistoihini ikuisesti piirtynyttä.

Sateenkaari on eräs luonnon sykähdyttävimmistä ja kauneimmista ilmiöistä, ilmakehässä valoa heijastavat kristallipisarat toimivat prismasumuna, joka hajottaa valon spektrin väreiksi. Sateenkaari on herättänyt kiinnostusta ihmiskunnassa kautta historian. Kertomuksia sateenkaaresta esiintyy tarustossa kaikkialla maapallolla. Usein sateenkaarta on pidetty huonona ennusmerkkinä mutta myös toivon symbolina. Pidän sateenkaarta aina hyvänä enteenä! Sateenkaaren päähän on liitetty ikuinen rauha, onni, kauneus ja terveys.

Vanhan uskomuksen mukaan Kuun sateenkaarta tai joskus myös kuun sivukaarta on pidetty Pirun kaarena, sillä Paholainen ei ole pystynyt luomaan yhtä hienoa kaarta kuin maailmankaikkeuden Luoja. Melkoista kilpavarustelua.

*

Muistathan miltä maailma sateen jälkeen tuoksuu? Uhmakkaasti maalle, koivunlehdille, vihreälle, ukkoselle. Kaikkialla kimaltaa, valoisan yön illanhämyssä notkoista nousee ukkosenusvaa. Tuoksuu suolle. Metsän syvyydelle. Luonto rakastaa sadetta. Ainoa asia mitä sateella suren ovat lähes koko elämänsä ilmassa siipiensä varassa viettävät tervapääskyt ja niiden toistuvat pakomatkat sateen alta. Tervapääskyt eivät voi saalistaa sateella, jolloin poikaset saattavat jäädä jopa useiksi päiviksi yksikseen emojen yrittäessä kiertää saderintamaa takaisin pesälle. Pääskyjen uskomattomasta elämästä voit lukea lisää täältä.

*

Sateen ropinaan on ihana nukahtaa, tuuleen tuudittautua, viileys virtaa avoimesta ikkunasta helteiseen huoneeseen. Verhot hulmuavat. Tuuli ja sade tuutulauluina nukahdan, mieluiten oman muruni kainaloon.Kuva/picture from: Weheartit.comElämä ei ole sitä että odotamme myrskyn menevän ohi, se on sitä että opettelemme tanssimaan sateessa.


*

You are my sunshine in the rain.

*

Ja kaiken ainutlaatuisuuden ja katoavaisuuden kiteytys:

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.


All those moments will be lost in time, like tears in rain.
- Blade Runner

Sadeajatuksin
SatuKuva/picture from: Weheartit.com

Kuva/picture from here

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti