torstai 2. helmikuuta 2012

Nopeaa ja herkullista kotiruokaa: Soijabolognesekastike täysjyväpastan kera



 
Kuvat/pictures Satu

Mitä herkullisin soijabolognesekastike ja täysjyväpasta

Isukin kanssa kehiteltiin tällainen ohje yhteistuumin eräänä syysiltana (nälkäisinä kaapista löytyneistä aineksista), ja sen jälkeen tämä on kuulunut herkullisimpiin vakioresepteihini!

Pasta:

- Täysjyväpastaa (gluteenittomanakin löytyy erinomaisia kuitupitoisia pastoja, kuten täysjyväriisipasta)
- Vettä

    Pastakastike (sopii myös esim. täysjyväriisin kera):
      - 2 rkl kylmäpuristettua luomu oliiviöljyä
      - 1 sipuli pieneksi kuutioituna
      -  ½ dl tummaa soijarouhetta (soijan voit korvata myös esim. herneillä tai pehmeiksi keitetyillä linsseillä/lisää silloin kastikkeeseen myös ripaus rouhittuja auringonkukan siemeniä, cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä- voit myös jättää soijan kokonaan pois, korvaamatta sitä millään- hyvää tulee silloinkin!)
      - Pirkka oliivitomaattipastakastiketta tai vaihtoehtoisesti esim. 500 g luomu tomaattimurskaa + vihreitä oliiveja pilkottuna + mustapippuria/ tai vahvaa chilikastiketta kuten Texaspeteä (aivan mielettömän hyvää) + yrttisuolaa
      - 1 dl kookoskermaa tai kookosmaitoa
      - halutessasi voit lisätä tuoreita yrttejä (kuten basilikaa ja salvianlehtiä valmiiseen kastikkeeseen)

        Valmista pasta ohjeen mukaan, mutta lisää alkuvaiheessa kattilaan pari desiä ylimääräistä nestettä (tällöin sinun ei tarvitse erikseen keittää soijalle vettä). Kun vesi kiehuu, ota nuo pari ylimääräistä desiä kiehuvaa vettä talteen ja kaada kulhossa olevan soijarouheen päälle. Anna soijan turvota. Siivilöi ja huuhtele. Kattilassa olevaan veteen voit siis lisätä täysjyväpastan, ja samalla kun pasta kiehuu, valmistuu myös näppärästi kastike!

        Ruskista pannulla oliiviöljyssä pilkottu sipuli. Lisää soijarouhe ja tomaattikastike. Jos käytät pelkkää tomaattimurskaa, lisää loppupuolella oliivit ja mausteet. Lisää viimeisenä soijakerma ja anna hautua sekä maustua vielä max. 5 min. Lisäksi lautaselle esim. kuuman ja kylmän veden alla huuhdeltuja suomalaisia herneitä sekä kylmällä vedellä huuhdeltua vihersalaattia. Oma suosikkini on villirucola (jota laitan usein kokonaisen ruukullisen oman annokseni päälle- ja voisin silti syödä sitä lisää).

        Bon Appetit!

        Lämmöllä Satu
        Kuvat/pictures Satu

        Ei kommentteja:

        Lähetä kommentti