keskiviikko 31. elokuuta 2011

Inspiroivaa kasvivärien hehkua Karan herkku- ja lahjapuodin näyteikkunassa!


Kuu Yrttitarhassa- kasvivärinäyttely

Kasvivärit hehkuvat luonnon upeissa sävyissä. Pieni kasvivärinäyttelymme Karan Herkkupuodin näyteikkunassa. Palanen luontoa keskellä kaupunkia, kuin pieni kirkas säde. Näyttelyssä olevat lankamme:

Aamu-usva (auringon keltainen): Mesiangervo
Hunajainen (hunajan keltainen): Mesiangervo
Taika (syreenin violetti): Tuomi
Lumous (tumman violetti): Tuomi
Havina (sammalenvihervä): Lupiini
Ruska (kuparinruskea): Suopursu
Halaus (keltainen): Kanerva

Lisäksi tietoa kasvivärjäyksestä, luonnonmateriaaleja ja luontovalokuviani (Rue de la Lune), joissa heijastuvat kasvivärien sävyt. Tervetuloa pysähtymään, katselemaan ja hörppäämään kuppi kuumaa ystävällisen ja sydämellisen palvelun siivittämänä! Ihanaa, villanpehmoista ja hehkuvaa syksyä!

Lämmöllä kasvivärjärittäret 
eli Kuu yrttitarhassa Satu ja Johanna sekä Mesiangervoisemme Raili, Tuija ja Terttu.


Karan herkku- ja lahjapuodin kotisivut: Karan herkku- ja lahjapuoti
Puodin osoite: 
Yliopistonkatu 19, 40100 Jyväskylä


 


 Keskittymiseen kiteytynyt hetki. Näyteikkunan somistaminen oli aivan ihanaa ja energisoivaa puuhaa. Tässä suunnittelu käynnissä.

 



 Johanna Karan herkkukaupan ikkunassa






Lankojen keriminen on kiirettömänä aivan ihanaa puuhaa, terapeuttista ja meditatiivista ja ehdottomasti kaikista mukavinta hyvässä seurassa. Aurinkoisen Johannan kera vietimme erään illan tunteja lankoja kerien, polvet vastakkain ja syntyjä syviä jutellen. Välillä hörpimme teetä, söimme itsetehtyjä sämpylöitä ja selailimme mielenkiintoisia antikvariaattilöytöjä.

Päätimme myös nimetä langat värien mukaan. Yritimme miettiä, mikä sana voisi kuvata langan sävyn luonnetta ja tunnelmaa. Alla kuvia lankatyöskentelyn eri vaiheista.




 
 







... ja viimeisessä kuvassa minä hirmuisen innostuneena kasvivärjäyksestä sekä kasvivärinäyttelyn suunnittelusta. Siivet kantapäissä! :)


Kuvat: Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti