keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Suukkosuiden suklainen huulivoide






Pohjoisen pallonpuoliskon arktisissa olosuhteissa suukkosuut tarvitsevat hoitavaa kosteutusta- ja tämä ohje soveltuu myös intohimoisimmille suklaafaneille.

Tarkoituksemme oli tehdä Strömsön ohjeen mukaisesti suklaahuulivoidetta, mutta kuten kaikki tiedämme, aina kaikki ei mene kuten Strömsössä ja ainesosissa tarvittu suklaa unohtui hankintalistalta. Lisäksi grammavaaka uupui. Kaapista kuitenkin löytyi suklaan ainesosia: raakakaakaovoita, hunajaa, raakakaakaojauhetta ja vaniljaa, joten sävelsimme oman ohjeen. Serkkuni mehiläistarhasta saimme viime kesän hulmuavien kukkaniittyjen mehiläisvahaa, jota käytimme huulivoiteen tekemisessä. Huulirasvahylsyt on hankittu Pienestä tuoksukaupasta, joka myy raaka-aineita ja tarvikkeita kotikosmetiikkaa varten.


Suukkosuiden suklaahuulivoide

Tarvitset:
  • 1/1/2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä/jojobaöljyä tai manteliöljyä
  • 1/10 dl  mehiläisvahaa
  • 1/10 dl kaakaovoita
  • 1 tl raakakaakaojauhetta
  • 1 1/2 tl hunajaa
  • ripsaus vaniljajauhetta 
Tarkoituksenamme oli laittaa seokseen piparminttuöljyä, mutta se sitten touhuillessa unohtui. Uskoisin, että se tekisi huulivoiteeseen tosi hyvän säväyksen :).

Annos riittää kuuteen 4,5 ml:n huulirasvaan.

Tee näin
 
1.  Sulata mehiläisvaha ja kaakaovoi vesihauteessa.

2.  Lisää vispilällä vatkaten kylmäpuristettu oliiviöljy, kaakaojauhe, hunaja ja vaniljajauhe- pidä edelleen vesihauteessa ja sekoita täysin juoksevaksi, sileäksi seokseksi.

3. Kun ainekset ovat täysin sulaneet, ota astia pois vesihauteesta.

4. Kaada seos heti sen hauteesta otettuasi huulirasvahylsyihin. (Huom. Varmista etukäteen että ne on käännetty ala-asentoon. Hyvä vinkki: Hylsyt kannattaa sitoa yhteen kuminauhalla, jolloin ne pysyvät paremmin pystyssä)

5.  Laitat korkit paikoilleen vasta kun hylsyt ovat kunnolla jäähtyneet.

Ohje oli varsin helppo, ohessa ehtii höpötellä ja touhuilla muutakin. Tällä tavoin voisi tehdä ihania lahjoja ystäville! Olisi mahtava kokeilla esim. erilaisilla eteerisillä öljyillä huulivoiteen tehtailua.


Huulia hoitaessasi katso myös tämä lisäaineeton herkullisen tuoksuinen ja makuinen- sekä tehokas- kotikosmetiikkaohjeeni (ehdoton suosikkini <3, I love it)

ja tässä vielä:



Ihania kotikosmetiikkaohjeita löytyy myös näistä viehättävistä ja inspiroivista kirjoista esim.








Kuvat: 
Satu ja Johanna

2 kommenttia:

  1. Tämä kuullostaa niin ihanalle, että pakko joskus uskaltautua kokeilemaan!

    VastaaPoista
  2. Heippa, kokeilehan ihmeessä. Tosi helppoa puuhaa oli. Nyt ekaa kertaa huulivoiteen tekemistä kokeiltua tuli myös paljon jatkoideoita huulivoidetehtailua varten. Täytyisi vaan laittaa ylös itselle, etten unohda niitä kun seuraavan satsin laitan tulemaan.

    Kokeile ihmeessä myös tätä, tämä on ehdoton suosikkini, herkullista kauneudenhoitoa:

    http://kuuyrttitarhassa.blogspot.com/2011/02/herkullinen-vaniljainen.html

    Ihanaa, vihreää ja keväistä vappua sinulle ja perheellesi! :)

    VastaaPoista