3 dl kuitukaurahiutaleita (voi käyttää myös puhdas kaurahiutaleita, jolloin sopii useimmille keliaakikoille)
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl leivinjauhetta
2tl raakakaakaojauhoja
2 rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa (ja vaniljasokeria)
(vanilja-aromia)
(vanilja-aromia)
25-50 g sulatettua luomu kylmäpuristettua kookosöljyä (tai muuta öljyä)/kookosrasvaa tai voita
1 kananmuna
1 kananmuna
Keittiössä puuhastellessani kehitelin tällaisen reseptin, ja mielestäni hyvää tuli! Sekoita kulhossa kuivat ainekset. Lisää rasva ja kevyesti vatkattu kananmuna. Halutessasi voit antaa taikinan seistä hetken tai voit leipoa kakut heti. Nosta lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle pellille ja muodosta kostutetuin käsin niistä “palleroita” (koostumukseltaan pehmeitä kakkuja), tai jotka voit myös taputella ohuiksi (koostumukseltaan rapeita kakkuja- ole tarkka etteivät pala!). Taikinasta tulee n. 1 pellillinen. Paista 175 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä pellillä- ja asettele tarjottaviksi. Kakut ovat parhaita viileinä ihastuttavan kuuman teen kera.
Huom. Voit muuntaa ohjetta halusi mukaan esim. jättämällä pois kaakaojauheen ja lisäämällä esim. raastettua sitruunankuorta. Erinomaisia hippuja saat myös siten, että valmistat hiput ohjeen mukaan, mutta laitat tavallisen hunajan sijaan makuhunajaa esim. herkullista piparminttuhunajaa! Voit säädellä makua mieleiseksi lisäämällä hunajaa. Itse pidän ei-ihan-niin makeasta ;).
Huom. Voit muuntaa ohjetta halusi mukaan esim. jättämällä pois kaakaojauheen ja lisäämällä esim. raastettua sitruunankuorta. Erinomaisia hippuja saat myös siten, että valmistat hiput ohjeen mukaan, mutta laitat tavallisen hunajan sijaan makuhunajaa esim. herkullista piparminttuhunajaa! Voit säädellä makua mieleiseksi lisäämällä hunajaa. Itse pidän ei-ihan-niin makeasta ;).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti