sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Suklaakaurahippuset


 
 

Suklaakaurahiput

3 dl kuitukaurahiutaleita (voi käyttää myös puhdas kaurahiutaleita, jolloin sopii useimmille keliaakikoille)
2 rkl juoksevaa hunajaa 
1 tl leivinjauhetta
2tl raakakaakaojauhoja
2 rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa (ja vaniljasokeria)
(vanilja-aromia)
25-50 g sulatettua luomu kylmäpuristettua kookosöljyä (tai muuta öljyä)/kookosrasvaa tai voita
1 kananmuna

Keittiössä puuhastellessani kehitelin tällaisen reseptin, ja mielestäni hyvää tuli! Sekoita kulhossa kuivat ainekset. Lisää rasva ja kevyesti vatkattu kananmuna. Halutessasi voit antaa taikinan seistä hetken tai voit leipoa kakut heti. Nosta lusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle pellille ja muodosta kostutetuin käsin niistä “palleroita” (koostumukseltaan pehmeitä kakkuja), tai jotka voit myös taputella ohuiksi (koostumukseltaan rapeita kakkuja- ole tarkka etteivät pala!). Taikinasta tulee n. 1 pellillinen. Paista 175 asteessa 8–10 minuuttia. Jäähdytä pellillä- ja asettele tarjottaviksi. Kakut ovat parhaita viileinä ihastuttavan kuuman teen kera.

Huom. Voit muuntaa ohjetta halusi mukaan esim. jättämällä pois kaakaojauheen ja lisäämällä esim. raastettua sitruunankuorta. Erinomaisia hippuja saat myös siten, että valmistat hiput ohjeen mukaan, mutta laitat tavallisen hunajan sijaan makuhunajaa esim. herkullista piparminttuhunajaa! Voit säädellä makua mieleiseksi lisäämällä hunajaa. Itse pidän ei-ihan-niin makeasta ;).

Rakkaudella Satu

Ylempi kuva:  http://browse.deviantart.com/photography/#/d3a8354 
Alempi kuva: Satu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti