sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Asahi - Kohti parempaa elämän laatua


Jalkani ovat tukevasti lattiaa vasten. Tunnustelen yhteyttäni maahan, olen osa maaperää, osa kokonaisuutta. Annan maaperän energian virrata itseeni, annan sen voimaannuttaa itseni. Tunnen sen vaikka olen Sampolan toisessa kerroksessa jalkojeni alla puulattia.

Hiljaisuus.


Otan oman tilani muiden joukossa. Olen osa yhteisöä omana yksinönäni. En vertaa itsesi muihin vaan hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Kuuntelen kehoani ja mieltäni, sydäntäni. Pysähdyn tähän hetkeen ja nautiskelen jokaisesta virtaavasta liikkeestä, tuntemuksesta. Löydän oman rytmini ja liikun soljuvasti sen tahdissa. 

Kiireettömyys.Kuva / Picture Pinterest.

Hartian levyinen haara-asento, jalat rennosti koukussa. Pääsuorassa. Haen itselleni luonnollisen asennon seisoa tukevasti jalat maassa. Seisominen tuntuu hyvältä. Rentoudun. Kohdistan katseeni ulos ikkunasta ja näen kauniin piharakennuksen, jonka katolla keikkuu vanha soppakello. Ikivihreä metsä huojuu tuulessa. Ja niin huojun minäkin. Kädet kohti taivasta, heilun tuulessa kuin nuori koivu kesäkuun aurinkoisena aamuna. Tunnen auringon kasvoillani ja tuulen ihollani. 


Hymy. Kuuntelen ympäristöäni. Mitä tunnen, koen, mitä mielikuvia äänet herättävät? Kaukaa kuuluu veden ääntä, liplatusta. Välähdys keväästä, kun lumet sulavat ja ensimmäiset purot varovaisesti solisevat. Vettä tippuu räystäältä, lumet sulavat. 

Mieleni ja kehoni avautuvat. Vapautunut tunne. Keho tuntuu joustavalta, jäykkyys on poissa.

Onni.


Kuva / Picture from Pinterest.

Siskoni pyysi minut mukaansa Lanneveden Sampolaan Asahi-tunnille. Tätä juuri tarvitsin, sillä olen toipumassa pahasta niska- ja hartiaseudun jumituksesta, jota on hoitanut naprapaatti Ossi Häkkinen nyt kaksi kertaa. Särkylääkkeitä en enää tarvitse enkä lääkärin määräämää lihasta rentouttavaa lääkettä. Naprapaatin käsittelyt ovat olleet tehokkaita ja Asahin löytäminen tuli juuri oikeaan aikaan.
Yllä oleva kuvaukseni Asahista on oma kokemukseni ensimmäisestä kerrastani eikä se liity tai ota kantaa viralliseen Asahin kuvaukseen.

Asahi


Asahin on kehittänyt neljä suomalaista miestä: karaten, taijin ja qigongin valmentaja Ilpo Jalamo, filosofian dosentti, jonka erityisaloja ovat liikunnan ja kehollisuuden filosofia, karaten, taijin ja yi quanin opettaja, tietokirjailija, valokuvaaja, Timo Klemola, länsimaisen liikunnan ja karaten valmentaja Keijo Mikkonen ja karaten valmentaja, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen.

Asahi on terveysliikuntaa, joka vastaa kansansairauksiimme niska- ja hartiavaivoihin, selkävaivoihin. Se on hoitavaa ja ennaltaehkäisevää. Asahissa keskitytään neljään osioon, jotka ovat rentoutus-, niska-hartia-, selkä- ja tasapaino-osiot. Liikeet ovat yksinkertaisia ja jokainen tekee niitä omilla ehdoillaan.

Sampolassa Asahi-tunteja vetää aikataulujensa sen salliessa Leena Aijasaho. Kaikki alkoi siitä, kun Leena itse halusi harjoittaa Asahia ryhmässä. Lähistöltä ei löytynyt valmista ryhmää, joten Leena päätti kutsua mukaan muitakin. Leena on Asahi Health® -ohjaaja. 

Suurkiitos Leenalle ystävällisyydestä ja lämminhenkisyydestä!


Lämmöllä, Johanna


Lue lisää Asahista nettisivustola www.asahi.fi
Kirjasta: Jalamo, Klemola, Mikkonen, Mähönen: Asahi - teveysliikuntaa kaikille.
Leena Aijasahon nettisivut: http://www.tyonohjauspalvelu.fi/http://www.tyonohjauspalvelu.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti