lauantai 22. joulukuuta 2012

Rakkaudella leivottu- Ruislimppu

Äiti opettaa perinteisen ruislimpun valmistusta leivinuunin lämmittämisestä, taikinan valmistukseen juuresta, leivän muotoilusta ja suutarin suiden sulkemisesta, paistamiseen saakka.


Ruislimpun taikina vaivataan perinteiseen tapaan juureen. 
Kohonnut leipätaikina. 











Uunia on lämmitetty hyvästi kahtena päivänä. Paistolämpötila on n. 200 astetta. 

Arina puhdistetaan kuusivastalla koivuvastan puuttuessa. 



Paistoaika noin 1 h. 
Valmiit ruislimput saavat levätä seuraavaan päivään leivinliinan alla. 

Nam! Nautitaan tuoreeltaan kuumana runsaan ehdan voin kera.

Kiitollisena siitä, että sain oppia ja on vielä ihana äiti opettamassa.
Johanna



Kuvat / Pictures: Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti