Äiti opettaa perinteisen ruislimpun valmistusta leivinuunin lämmittämisestä, taikinan valmistukseen juuresta, leivän muotoilusta ja suutarin suiden sulkemisesta, paistamiseen saakka.
|
Ruislimpun taikina vaivataan perinteiseen tapaan juureen. |
|
Kohonnut leipätaikina. |
|
Uunia on lämmitetty hyvästi kahtena päivänä. Paistolämpötila on n. 200 astetta. |
|
Arina puhdistetaan kuusivastalla koivuvastan puuttuessa. |
|
Paistoaika noin 1 h. |
|
Valmiit ruislimput saavat levätä seuraavaan päivään leivinliinan alla. |
|
Nam! Nautitaan tuoreeltaan kuumana runsaan ehdan voin kera. |
Kiitollisena siitä, että sain oppia ja on vielä ihana äiti opettamassa.
Johanna
Kuvat / Pictures: Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti