Äiti opettaa perinteisen ruislimpun valmistusta leivinuunin lämmittämisestä, taikinan valmistukseen juuresta, leivän muotoilusta ja suutarin suiden sulkemisesta, paistamiseen saakka.
 |
Ruislimpun taikina vaivataan perinteiseen tapaan juureen. |
 |
| Kohonnut leipätaikina. |
 |
| Uunia on lämmitetty hyvästi kahtena päivänä. Paistolämpötila on n. 200 astetta. |
 |
| Arina puhdistetaan kuusivastalla koivuvastan puuttuessa. |
 |
| Paistoaika noin 1 h. |
 |
| Valmiit ruislimput saavat levätä seuraavaan päivään leivinliinan alla. |
 |
| Nam! Nautitaan tuoreeltaan kuumana runsaan ehdan voin kera. |
Kiitollisena siitä, että sain oppia ja on vielä ihana äiti opettamassa.
Johanna
Kuvat / Pictures: Johanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti