torstai 20. joulukuuta 2012

Joulun tuntua ja talvisia tunnelmia (joulusiivousta, joulukääretorttua ja mansikkakermavaahtokanelikaakaota...) Kuva/picture: Satu


Kuva/picture: Satu
 

 Kuva/picture: Satu


 Kuva/picture: Satu


 Kuva/picture: Satu


Kuva/picture: Satu


Kuva/picture: Satu

Kuva/picture: Satu

Kuva/picture: Satu


  Kuva/picture: Satu
Kuva/picture: Satu

Kuva/picture: Satu


Talvisia tunnelmia! Yöllä puut olivat saaneet ylleen kimaltavan valkoisen harson. Ihan taianomaista! Ystäväni pyörähti aamutuimaan tuomassa paketteja ja keskustelujemme innoittamana päädyin mylläämään koko asunnon ylösalaisin. Nyt on petivaatteet, tilkkutäkit ja matot tampattu ja tuuletettu kirpakassa pakkasilmassa. On mitä ihanin tunne livahtaa illalla uinumaan puhtaisiin, juuri vaihdettuihin lakanoihin ja pakkasen tuoksuisiin viileisiin petivaatteisiin.  

  Viimein ehdin myös pyykätä ja lattiat on imuroitu ja pesty, kiitos myös pyytettömien apukäsien :). Lattianpesu veteen pudottelin Jouluntuoksu- eteeristä öljyä, joten nyt koti tuoksuu ihan joululta.

Leivoin myös pitkästä aikaa herkkuja muruselleni sekä vieraisille tulleelle perheelleni. Tein koostumukseltaan keveän hattaraisen Jouluhalon. Eli tässä tapauksessa improvisoiden kaakaolla, joulumausteilla sekä vaniljalla maustetun kääretorttupohjan (täytteenään kuohkeaksi vatkattua kuohukermaa minttuliköörillä, pinkeillä kirsikoilla ja kuivatuilla karpaloilla). Ja kääräisyn jälkeen pinnalle kookoshiutaleita ja lumisadetomusokeria.  

Kuva/picture: Satu

Lisäksi tarjoilin vierailleni maitokaakaota vaahtokarkeilla, mansikkakermavaahdolla ja kanelilla. Oli kuulema tosi ihanaa :).

Kuvat ovat vanhasta kämpästäni Kenkäveron läheltä muutama vuosi sitten jouluna, suurin osa tyynyliinoista on itseommeltuja ja painettuja ;).  Voi noitakin muistoja. Paljon hyviä, mutta myös paljon surullisia, kun silloin juuri olin jatkuvassa infektiokierteessä ja todella heikossa hapessa työpaikkani homeongelmien vuoksi- mutta siitäkin kärsimyksestä elämä lähti ihan uusille raiteille

Rakkautta ja valoa! Voikaa hyvin!

Lämmöllä Satu  

  

Kenkävero Kuva/picture: Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti