maanantai 27. elokuuta 2012

Sadonkorjuun reseptejä: Lämpimät Kesäkurpitsaleivät

Syksy. Sadonkorjuu. Kuulaus. Syksyn tuoksu tuulessa. 
Rakkaan syli. Hymy. Kynttilät. Tuoksuva tee.

Kuva/Picture: http://pinterest.com/pin/208643395206661374/ 
Kuva/Picture: Johanna Hytönen
Kuva/Picture: http://pinterest.com/pin/208643395206661374/

Sadonkorjuun aika on tosiaan täällä!
Tämä lämminhenkinen vuodenaika on niin suloinen kaikkine tuoksuineen, makuineen ja puuhineen.

Lämpöiset Kesäkurpistaleivät ovat isosiskoni herkkureseptin mukaan valmistettu.
En tiedä mistä hän on alun perin reseptin saanut. 
Pssst! Älä kerro sisarelleni, että olen jakanut teille hänen sadonkorjuureseptin. ;)


Lämpimät Kesäkurpitsaleivät

Kuva/Picture: Johanna Hytönen

1 kesäkurpitsa
jauhelihaa
sieniä esim. suppilovahveroita tai kantarelleja
sipuli
mausteita esim. suolaa, kirveliä, mustapippuria, chiliä
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1 cm paksuisia siivuja ja 
pyöräytä pannulla sen verran, että saavat väriä pintaan. Laita kesäkurpitsasiivut uunipellille.
Täytteeksi voit laittaa lempiaineksiasi, ihan mitä vain haluat!
Minä ruskistin lähitilan jauhelihaa ja lisäsin joukkoon yhden sipulin silputtuna 
sekä reilusti suppilovahveroita. Mausta.
Loput täytteet voit lusikoida suuhun. ;D
Levitä täyte kesäkurpitsasiivujen päälle ja kuorruta juustoraasteella.
Paista uunissa noin 225 asteessa kunnes juusto on sulanut, noin 10 - 15 min.


Herkullista syksyä!
Johanna



PS. Sinua voi kiinnostaa myös juttusarja
Puutarhasta rohtoja ja ruokaa

Osa I: Parantava Piparjuuri

Kuva/Picture: Johanna
Osa II: Keltajuurikas ja punajuuri ovat voima ruokaa

Kuva/Picture: Johanna
Osa III: Pirteä herkkujuures palsternakka

Kuva/Picture: Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti