Kun itsetehtyyn suklaaseen hurahtaa, ei kaupan suklaa enää maistu
Ei ole ollenkaan liioittelua sanoa, että Raakasuklaata valmistaessa Ihokin hehkuu ja voi hyvin ihan uudella tavalla, sillä valmistusvälineisiin jäävän kaakaovoin ja kylmäpuristetun kookosöljyn voi kaapia lusikoista ja kattiloista suoraan iholle, jottei ihania aineksia jää hukkaan. Tänään käsivarret, kädet ja kaula saivat huumaavalle tuoksuvan eksoottisen kookosöljykaakaovoi hieronnan ja kylmästä rohtuneet huulet vielä samoista aineksista pehmentävän hoidon ;).
Kaakaon terveysvaikutuksia
antioksidantit, fenolit ja flavonoidit mm. parantavat elimistön immuniteettijärjestelmää ja ovat yhteydessä mm.
Ruokavalion ja elämäntapojen kokonaisuudella on merkitystä
Ei ole ollenkaan liioittelua sanoa, että Raakasuklaata valmistaessa Ihokin hehkuu ja voi hyvin ihan uudella tavalla, sillä valmistusvälineisiin jäävän kaakaovoin ja kylmäpuristetun kookosöljyn voi kaapia lusikoista ja kattiloista suoraan iholle, jottei ihania aineksia jää hukkaan. Tänään käsivarret, kädet ja kaula saivat huumaavalle tuoksuvan eksoottisen kookosöljykaakaovoi hieronnan ja kylmästä rohtuneet huulet vielä samoista aineksista pehmentävän hoidon ;).
Kaakaon terveysvaikutuksia
antioksidantit, fenolit ja flavonoidit mm. parantavat elimistön immuniteettijärjestelmää ja ovat yhteydessä mm.
Ruokavalion ja elämäntapojen kokonaisuudella on merkitystä
Vaniljainen kerrossuklaa-reseptini noin suurinpiirtein:
Tummasuklaa
n. 1 dl luomu kylmäpuristettua kookosöljyä
n. 1/2 dl- 1 dl (maun mukaan) raakakaakaovoita
3 tl raakakaakaojauhetta
n. 3 rkl luomu palmusokeria (maistele itse sopivaa makeutta ja muista, että taatelisydän lisää sitä)
vaihtoehtoisesti 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
n. 4 rkl lucumaa
n. 4 rkl lucumaa
ripsaus luomuvaniljajauhetta (IHANAA!!!!)
1 tl vahvaa vihreää teepuuteria eli Matchateetä
Sopiva pieni ripaus merisuolaa makuja tasapainottamaan.
Halutessasi ravintorikkaita jauheita esim.
(Macaa ½ tl
Spirulina- levää n. ½ tl
Mustikkajauhetta ½ tl
Mustikkajauhetta ½ tl
Karpalojauhetta ½ tl)
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa, varo ettet kiehauta- jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa entsyymit sekä useita herkkiä ravintoaineita. Lisää palmusokeri, kaakaojauhe, vanilja, suola ja mahdolliset viher/marjajauheet sekoittaen käsivispaimella (vai mikä se sellainen metallihäkkyrävispain oli, unohdin nyt sanan?). Sekoita seosta hyvin kaikissa vaiheissa ja maistele, jotta saisit makuaistiasi parhaiten hivelevän suklaamassan.
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa, varo ettet kiehauta- jo kuumentaminen yli 45 asteen tuhoaa entsyymit sekä useita herkkiä ravintoaineita. Lisää palmusokeri, kaakaojauhe, vanilja, suola ja mahdolliset viher/marjajauheet sekoittaen käsivispaimella (vai mikä se sellainen metallihäkkyrävispain oli, unohdin nyt sanan?). Sekoita seosta hyvin kaikissa vaiheissa ja maistele, jotta saisit makuaistiasi parhaiten hivelevän suklaamassan.
Vaniljalumi
n. 1 1/2 dl cashewpähkinöitä (huom. liota vähintään 2h, kaada vesi pois ja huuhtele)
1/2 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 1/2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
ihan pieni tipsaus laadukasta suolaa (eli käytännössä tosi vähän sormenpäällä)
2 tl vaniljajauhetta tai vaniljatangosta siemeniä
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella silkkimäiseksi seokseksi.
Suklaan sydän
Muutama (6-7 luomutaatelia) n. 4 osaan kukin paloiteltuna
ja/tai vielä sydämeksi kuorittu pistaasipähkinä tai kuivattu karpalo
Suklaan valmistus
Kaada ihan ensin tummaa suklaata (tai kumman haluatkaan päällimmäiseksi) pieniin silikonisiin suklaamuotteihin tai jääpalamuotteihin, täytä muotti n. puoliksi. Paina jokaiseen suklaaseen sydämeksi taatelipala ja/tai kuorittu pistaasipähkinä. Nosta suklaa viileään jähmettymään. Ota suklaa kylmästä ja lisää jokaiseen konvehtiin valkea ihanuus ikäänkuin suklaan pohjaksi. Anna uudelleen jähmettyä viileässä.
Suositan nauttimaan huolella haudutetun pakuriteen kera. Itse lisään pakuriteekattilaan useimmiten oman suosikkiteepussini lisämakua tuomaan (eli Pirkka reilunkaupan luomu persikka-passionhedelmä vihreäteepussukan- aivan ihanaa!). Voit myös lisätä teehen vaniljatangon, joka entisestään korostaa pakurin vaniljaista aromia.
Suklaa kannattaa säilyttää viileässä esim. jääkaapissa.
Resepti: Satu
Kuvat: Satu
Monipuolista kaakaota on käsitelty Kuu Yrttitarhassa- blogissa aikaisemminkin, sinua saattaa kiinnostaa myös:
Vaniljainen kookossuklaareseptini
Herkullinen vaniljainen kaakaohuulikuorinta
Suukkosuiden suklainen huulivoide
Käsintehdyn suklaan tapahtuma Kenkäverossa
Näihin hurahtaa heti, se on totta! Täytyykin samantien kokeilla tätä kerrosjuttua, kun kuulostaa niin ihanalle. Voisi sitten iskeä herkut joulupöytään :)
VastaaPoistaIhanaa <3. Se taatelisydän on näissä se paras juttu :). Herkkää, herkullista ja hauskaa joulua! <3
VastaaPoistaLämmöllä Satu